Bahiyya

Perustiedot

Virallinen nimi Bahiyya Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen (egyptinarabi) PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 150cm Kasvattaja Ahmed Sakhr, Egypti
Syntymäaika, ikä 01.02.2018, 5v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Tamma Taso, painotus HeA, re 60cm, koulupainote

Luonne

Baya on luonteeltaan hiukan varautunut, mutta tuttujen kesken äärimmäisen kultainen tamma. Se ei ehkä lämpiä uusille ihmisille ensimmäisellä eikä toisellakaan tutustumiskerralla, mutta kun se sitten oppii luottamaan sinuun, se on elinikäinen ystäväsi. Tammalla on norsun muisti, eikä se unohda ihmiskokemuksiaan hyvässä eikä pahassakaan. Siksi on tärkeää tehdä tammaan heti hyvä "ensivaikutelma", jotta myöhemmiltä ongelmilta sen kanssa vältyttäisiin. Jos olet reilu Bayaa kohtaan, tulee se olemaan reilu ja lojaali sinua kohtaan.

Hoitaessa Baya on hiukan hankala. Se ei oikein malttaisi pysyä satuloitavana ja yrittääkin kiemurrella pois satulan alta. Suitset tamma ottaa vastaan suhteellisen nätisti, kunhan toimenpide ei kestä puolta vuotta. Muutenkin Bayan kanssa saa ennemmin olla hiukan nopeampi, kuin tehdä asioita hitaasti ja varmasti. Baya on luonteeltaan hieman kärsimätön. Baya rakastaa omenoita sydämensä kyllyydestä ja parilla omenanpalalla sen saa tekemään melkein mitä tahansa - tai vain houkuteltua olemaan ystävä.

Ratsuna Baya on herkkä ja energinen. Se hermostuu helposti, jos ratsastaja antaa epäselviä tai liian voimakkaita apuja. Sillä on myös taipumusta sinkoilla eteenpäin pyydettäessä. Siksi sen kanssa pitää olla erittäin rauhallinen ja antaa mieluummin ensin liian pienet avut, kuin pyytää liikaa eteenpäin. Toisaalta tamman energisyydestä on kyllä paljon hyötyäkin, sillä sillä on erittäin matkaavoittavat, hienot askeleet ja sitä joutuu harvoin aktivoimaan takaa. Bayan kanssa on harrastettu enemmän koulu- kuin esteratsastusta, mutta kyllä tammasta on estehevoseksikin. Sen hyppytyylissä on vähän hakemista, mutta kevyen rakenteensa ja vahvan takosansa vuoksi siltä kyllä löytyy ponnua vaikka muille jakaa! Maastolenkeille Bayaa ei kannata viedä yksin, sillä se ei nauti siitä ollenkaan. Se on ehdottomasti laumahevonen ja vähän kaveririippuvainenkin. Yhdessä se kulkee mieluusti edessä tai takana - ei niin väliä - ja on melko maastovarma ja luotettava kaveri.

Muiden hevosten kanssa Baya tulee toimeen yleisesti ottaenkin hyvin, tosin hevosten kanssa pätee sama asia kuin ihmistenkin - Baya on aluksi varautunut ja vaatii muutaman tutustumiskerran ennen kuin ystävyys syntyy. Tuttujen hevosten kanssa Baya on erinomainen laumakaveri - se on kiltti, mukava ja reilu. Se suhtautuu myös varsoihin kärsivällisesti ja energisyytensä takia jaksaa myös leikkiä vaikka millä mitalla.

Sukutaulu

i. Azzam evm
ox, rn, 148cm
ii. Abd al Sami evm
ox, rn, 153cm
iii. Bashshar evm
ox, m, 150cm
iie. Sabirah evm
ox, km, 147cm
ie. Zayda evm
ox, vrn, 152cm
iei. Zuhayr evm
ox, m, 155cm
iee. Zuleika evm
ox, rt, 150cm
e. Omaira evm
ox, rt, 154cm
ei. Ommar evm
ox, rt, 152cm
eii. Gadi evm
ox, rn, 154cm
eie. Fadilah evm
ox, rtkm, 145cm
ee. Hadya evm
ox, rtkm, 147cm
eei. Husam al Din evm
ox, rn, 156cm
eee. Hanna evm
ox, rt, 152cm

Sukuselvitys

Baya on aito egyptiläinen arabitamma, jonka on kasvattanut Ahmed Sakhr arabisiittolassaan. Bayaa ei oltu koulutettu ratsuksi ennen sen saapumista Suomeen, joten sillä ei ole takanaan laukkahistoriaa niin kuin suurimmalla osalla sen sukulaisista.

Bayan isä, Azzam, oli komea ruunikko, mutta hiukan pienikokoinen arabiori. Oria käytettiin lähinnä jalostukseen ja paikallisissa laukkakilpailuissa, joissa se niittikin mainetta ja mammonaa. Azzam oli salamannopea ja sitkeä laukkuri. Luonteeltaan ori oli tulinen, mutta omistajalleen erittäin lojaali. Se eli pitkähkön elämän ja ehti jättää monta hienoa jälkeläistä, joista osa, kuten Baya, on ostettu myös muualle alkuperäisen kotimaan ulkopuolelle. Ori periytti sitkeää luonnetta ja hyvää luustoa.

Bayan isänisä, Abd al Sami, oli rohkea ruunikko arabiori. Se uskalsi tehdä mitä vain, tai niin ainakin sen omistaja muistelee sitä. Abd al Sami oli ruunikko 153cm korkea laukkahevonen, joka ehti tehdä vain lyhyen uran kilpahevosena ennen kuin kuoli traagisesti laukkaradalla. Abd al Sami rakasti laukkaamista, joten orin sanotaan kuolleen onnellisena, tekemässä juuri sitä, mistä se piti eniten. Ori ehti olla lyhyen aikaa myös jalostuskäytössä ja jätti jälkeensä kuusi tammaa ja kaksi oria, joiden kaikkien sanotaan perineen palasen sen rohkeutta.

Bayan isänemä, Zayda, oli yksi paikallisen arabisiittolan kantatammoista. Vaaleanruunikko tamma oli todella kaunis ja sillä oli pitkä, kihartuva tumma harja. Se tuli tunnetuksi lempeästä luonteestaan ja kyvystään tuottaa vuosi vuodelta yhä vaan hienompia jälkeläisiä laukkaradoille. Tamma ei itse ollut ratsukäytössä, vaan oli puhtaasti siitoshevosena.

Bayan emä, Omaira, oli keskikokoinen rautias arabitamma, joka oli hyvin rakas omistajalleen. Tamman omistaja, Gamil Zaman, muistelee tammaansa hyvin erityisenä hevosena suuren hevoskatraansa joukosta. Tamman luonne poikkesi muiden hevosten luonteista. Se oli erittäin sydämellinen ja rakasti aivan kaikkia. Se oli rauhallinen ja päättäväinen. Kovin hyvä laukkahevonen Omaira ei koskaan ollut, mutta siitostammana se teki tehtävänsä hyvin ja hoiti varsansa tunnollisesti.

Bayan emänisä, Ommar, menestyi hyvin laukkakentillä. Se oli sisukas, nopealiikkeinen ja notkea ori. Se kilpaili uransa aikana useissa arvokilpailuissa ja voittikin niissä säännöllisin väliajoin. Ori oli arvoltaan kultaakin kalliimpi ja sen jälkeläisistä maksettiin hyvin, eikä sen omistaja suostunut myymään sitä suurestakaan summasta. Ommar toimi jalostusorina pitkään varsinaisen kilpauransa päätyttyä ja jätti jälkeensä siroluisia, mutta kaltaisiaan notkeita ja nopealiikkeisiä hevosia. Ori periytti myös harvinaisen lempeää ja tasaista luonnettaan.

Bayan emänemä, Hadya, toimi koko ikänsä siitostammana. Se loukkasi jalkansa jo varsana, eikä siitä koskaan ollut kilpakentille vaikka näin oli alunperin ajateltu. Vaikkei tammalla voitukaan koskaan ratsastaa, jätti tämä kaunis kimo jälkeensä hyviä laukkureita, josta voisi päätellä, että tamma olisi itsekin saattanut menestyä ilman vammaansa.

Jälkeläiset

Periyttää hieman varautunutta, mutta äärimmäisen lojaalia luonnetta ja kaunista, siroluista päätänsä.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän/Emän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse