Cobra


Mallikuva © Heather Moreton

Perustiedot

Virallinen nimi Cobra Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 153cm Kasvattaja Eric Blackwood, USA
Syntymäaika, ikä 15.11.2017, 5v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Ori Taso, painotus HeA, re 80cm, yleispainote

Luonne

Cobra on suurieleinen, energinen ja komea hevonen, jonka kanssa ei voi jäädä epäselväksi, että kyseessä on ori. Cobra on nimittäin kova poika tammojen perään ja käyttääkin suurimman osan ajastaan esiintymällä lähettyvillä oleville tammoille. Ori on kuumahko ja hieman hankala käsitellä, mutta se osaa käyttäytyä asiallisesti kunhan arvoasteikko on selvillä ja se tietää, että sen käsittelijä on sen yläpuolella. Uusia ihmisiä ori saattaa aluksi testata kovastikin ja sen kanssa on syytä olla tarkkana ja varovaisena. Mikään ilkeä hevonen ei kuitenkaan ole kyseessä, vaikkei ori olekaan ihan jokaiselle sopiva ja lasten ratsu.

Hoitaessa ori nauttii etenkin kumisualla harjaamisesta. Kavioita nostettaessa se saattaa testata, onko ihminen tosissaan, mutta kun sen ei anna pelleillä, se osaa kantaa oman painonsa ihan kunnialla. Satuloidessa ori pullistelee, mutta kun sitä on hetken kävelyttänyt satuloinnin jälkeen, saa satulavyön kiristettyä helposti. Taluttaessa pitää pitää huolta siitä, ettei ori pääse etuilemaan tai kukkoilemaan. Jos sille antaa vähän löyhää väärällä hetkellä ja se pääsee käyttäytymään epäasiallisesti, ei siitä käytöksestä tule loppua aivan hetkessä. Jos alusta asti on selvillä, miten hihnan päässä toimitaan, on koko homma huomattavasti mukavampaa ja helpompaa.

Ratsuna Cobra on taitava, mutta kuumenee helposti. Se myös testaa uutta ratsastajaa pukittelemalla ja temppuilemalla, mutta jos ratsastaja vain pystyy pysymään selässä napakasti ja ottamaan orin hallintaansa, loppuu pelleilykin lyhyeen. Helposta ratsusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Cobran selässä saa oikeasti tehdä töitä. Se ei anna juuri mitään ilmaiseksi ja on melkeen sanomatta selvää, että ratsastaja kilpee hiestä ratsastuksen jälkeen aivan yhtä paljon, kuin hevonenkin. Orilta kuitenkin löytyy kapasiteettia vaikka mihin ja se ihan oikeasti osaa asiat jos ratsastaja vain tietää mitä ja miten pyytää. Etenkin kouluratsuna Cobra on näyttävä ja herkkä, mutta taitaa se myös esteratsastuksen salat.

Muiden hevosten kanssa Cobra tulee toimeen ihan kohtuullisen hyvin, etenkin jos sen tarhakaverina on rauhallinen ruuna taikka ori, jonka kanssa sen ei tarvitse kilpailla lauman herruudesta. Tammojen kanssa Cobra käyttäytyy tietenkin hormonihöyryissään sen mukaisesti, mutta osaa esimerkiksi kunnioittaa tamman omaa tilaa ja ei käy liian kuumana sellaisen tamman kimppuun, joka ei ole otollisessa vaiheesssa kimaa. Jalostushevosena Cobra on hyvä, sillä se osaa käyttäytyä tammojen kanssa asiallisesti ja hoitaa hommansa hyvin ilman ihmisen turhaa avustusta.

Sukutaulu

i. Thueban evm
ox, prn, 154cm
ii. Tamsah evm
ox, m, 155cm
iii. Tanin evm
ox, prn, 147cm
iie. Tayir evm
ox, trn, 150cm
ie. Alsawad evm
ox, m, 149cm
iei. Ahmar al Taj evm
ox, trt, 153cm
iee. Bilut al Taj evm
ox, prn, 150cm
e. Zahra evm
ox, prn, 153cm
ei. Batal evm
ox, prt, 154cm
eii. Ubdi al Sayyd evm
ox, trt, 155cm
eie. Malika evm
ox, prn, 152cm
ee. Zanabaq evm
ox, prnkm, 153cm
eei. Harir evm
ox, rnkm, 155cm
eee. Sayida evm
ox, prtkm, 148cm

Sukuselvitys

Sukuselvitys tulossa!

Jälkeläiset

Periyttää energistä ja eloisaa luonnetta ja tummanpunaista väriä.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän/Emän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse