Lady Ruby

Perustiedot

Virallinen nimi Lady Ruby Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen (egyptinarabi) PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 144cm Kasvattaja Hannah Kingston, USA
Syntymäaika, ikä 19.09.2017, 7v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Tamma Taso, painotus HeA, re 100cm, yleispainote

Luonne

Tamma on nimensä mukaisesti leidimäinen, oikea keimailija. Se tykkää olla huomion keskipisteenä, mutta saattaa vetää homman ihan ranttaliksi, jos kaikki ei mene hänen korkeutensa tahdon mukaan tai jos se jää vähemmälle huomiolle. Pääasiassa se on kuitenkin erittäin ihmisystävällinen ja seurallinen, mikä tekee siitä myös suhteellisen helpon koulutettavan.

Muiden hevosten kanssa tamma tulee toimeen ihan hyvin, vaikka sillä onkin omat oikkunsa. Aivan kuten ihmistenkin kanssa, Leidi tykkää laumassakin olla huomion keskipisteenä. Jos toinen hevonen ei huomioi Leidiä sen selvästi sitä pyytäessä, saa tamma jonkinnäköisen kiukkukohtauksen ja saattaa helposti näykkäistä tai potkaista kaveriaan. Yleensä tällainen varsamainen huomionhakuisuus menee kuitenkin ohi, jos toinen hevonen on riittävän jämpti ja pitää puoliaan.

Ratsuna Leidi on kärsivällinen ja pitkäpinnainen. Se jaksaa tehdä töitä tuntikausia väsymättä, kunhan tehtävät ovat riittävän vaihtelevia. Leidi on omiaan maastoratsuna, sillä se ei pelkää vastaantulevia ajoneuvoja, eikä säiky vähällä muutenkaan. Se rakastaa maisemanvaihdoksia ja metsässä liikkumista. Sillä on mukavan tasainen, eteenpäinvievä askel ja välillä tuntuu, että sen satulaan voisi jopa nukahtaa. Leidi toimii tallilla kuitenkin oikeana jokapaikan höylänä, sillä se on myös upea kouluratsu ja kyvykäs hyppääjä.

Sukutaulu

i. Fakhir al Yilem evm
ox, rtkm, 152cm
ii. Fouad al Yilem evm
ox, rtkm, 147cm
iii. -
iie. -
ie. Hibah evm
ox, rnkm, 143cm
iei. -
iee. -
e. Janan evm
ox, rt, 145cm
ei. Mr. Moonlight evm
ox, rn, 150cm
eii. -
eie. -
ee. Huriyyah evm
ox, rt, 145cm
eei. -
eee. -

Sukuselvitys

Leidin sukujuuret ovat pitkälti Amerikan maaperältä. Se tuli meille yhdessä Gameelan kanssa samalta kasvattajalta. Kingstonin arabisiittolassa kasvatetaan monesta eri verilinjasta tasaisen hienoja, suorituskykyisiä hevosia.

Leidin isä, Fakhir al Yilem, tulee Yilemin siittolasta Coloradon osavaltiosta. Kimo ori oli luonteeltaan sinnikäs ja vahvatahtoinen. Se tunnettiin näyttelykehien mestarina, sillä se esiintyi upeasti tuoden esille vahvuutensa ja energisyytensä. Orin kohtaloksi koitui onnettomuus kunnioitettavassa 26 vuoden iässä. Ori muistetaan yhä yhtenä aikansa hienommista, se oli näyttävä ja luonteikas eläin.

Leidin isänisä, Fouad al Yilem, oli yksi Yilemin siittolan ensimmäisistä kantaoreista. Se oli kuuma ja pippurinen nuorempana orina, mutta vanhemmiten rauhoittui ja viisastui huomattavasti. Varhaisina aikoina sillä ratsastaneet sanovat, että sen selkään nouseminen oli yhtä suurta tuskaa, vaikka ori olikin varsin taitava sille päälle sattuessaan. Kun ori sitten iän myötä rauhoittui, muuttui se ratsunakin rauhallisemmaksi. Nuoruusvuosinaan ori hyppäsi paljon esteitä, mutta sittemmin se toimi ennemminkin hyvänä maastoratsuna lähinnä omistajiensa iloksi.

Leidin isän emä, Hibah, oli sirorakenteinen ja pieni kimo tamma. Jostain syystä tamman varsat eivät kuitenkaan perineet emänsä liioitellun siroa rakennetta ja pientä kokoa, vaan monet niistä kasvoivat varsin vahvoiksi ja vahvaluustoisiksi hevosiksi, kuten Fakhir al Yilemkin. Ehkä kyseessä lienee onnistuneet orivalinnat. Hibah eli elämänsä siitostammana ja jo vanhoilla päivillään se muutti Yilemin siittolaan toisesta osavaltiosta tekemään vielä varsan tai kaksi. Sen elämä päättyi rauhallisesti omalla vihreällä laitumellaan tamman ollessa melkein kolmekymmentävuotias.

Leidin emä, Janan, ei valitettavasti saanut elää kovin pitkää elämää. Tamma kuoli jo seitsenvuotiaana kohtalokkaan ratsastusonnettomuuden seurauksena. Janan ehti kuitenkin jättää jälkeensä yhden varsan, Leidin, ja näin sen suku saakin jatkua, vaikkei se enää itse olekaan keskuudessamme. Janan oli kuuleman mukaan nuoreksi hevoseksi hyvin kiltti ja rauhallinen. Se oli mukava ratsu, joka teki aina parhaansa miellyttääkseen ratsastajaansa. Kauniskin tamma oli, ehkä hieman roteva kuten isänsä, mutta kuitenkin todella kaunis liinaharja.

Leidin emänisä, Mr. Moonlight, oli varsin roteva egyptinarabiksi. Jotkut sanovat, että se oli myös hieman pulska, mikä ehkä vääristi orin yleisilmettä. Ori ei juurikaan menestynyt näyttelykehissä, mutta kouluratsuksi siitä oli senkin edestä. Mr. Moonlight kiersi koulukehissä likipitäen 15 vuotta sijoittuen usein yllättävänkin hyvin arabiksi. Ruunikko ori hurmasi yleisönsä lennokkaalla laukallaan ja hyvällä keskittymiskyvyllään. Vanhemmalla iällä sitä käytettiin jonkun verran siitosorina nimenomaan sen hyvän luonteen ja ratsastettavuuden vuoksi. Sille valittiin hieman sirompia tammoja.

Leidin emänemä, Huriyyah, oli sirorakenteinen tamma, joka teki pitkän uran siitoshevosena Kansasin osavaltiossa sijainneessa Ramadin siittolassa. Se oli kuvankaunis egyptinarabi, kuin suoraan jonkun hevoslehden kannesta. Sillä oli kaunis liinaharja, joka liihotti pitkänä ja kiharana. Tamma oli myös luonteeltaan varsin miellyttävä, ehkä hieman neitimäinen, mutta kuitenkin ihmisystävällinen ja hyvä emä. Se periytti jälkeläisilleenkin ihmisrakasta, kilttiä olemustaan.

Jälkeläiset

Periyttää hieman oikukasta luonnettaan, mutta pitkäjänteisyyttä ja kestävyyttä ratsuna.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän/Emän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse