Orange Wood's Sharlia

Perustiedot

Virallinen nimi Orange Wood's Sharlia Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 155cm Kasvattaja Orange Wood Ranch
Syntymäaika, ikä 10.03.2018, 4v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Tamma Taso, painotus HeA, re 80cm, yleispainote

Luonne

Sharlia on kuin keskenkasvuinen teini - se kiukuttelee ja yrittää pomotella - mutta hakee samalla kuitenkin turvaa vanhemmasta ja viisaammasta. Tamma osaa olla lempeä ja rakastava, mutta näyttää yleensä päällepäin vain uhmakkaan ja rohkean ulkokuorensa. Sharlian kanssa saa olla tarkkana siitä, kuka on lauman johtaja ja kenen pillin mukaan tanssitaan. Tamma on perinyt isänsä tulisen luonteen, mutta toisaalta tiukan paikan tullen käpertyy melkein kainaloon hakemaan turvaa - eikä olekaan yhtään niin itsevarma ja rohkea kuin aluksi olisi saattanut luulla.

Sharlia on ihan mukava hoidettava, kunhan sen kanssa jaksaa olla kärsivällinen ja pitää huolta, ettei se pääse liikaa pomoilemaan. Tammalla on yleensä aina liikaa energiaa ja se purkaa sitä steppailemalla sinne sun tänne. Se pitää sitoa huolella molemmin puolin käytävään kiinni, jotta harjaaminen, satuloiminen ja suitsiminen kävisi kätevämmin. Kunhan steppailun saa hillittyä, tamma ottaa kuitenkin suitset ja satulan hyvin ja mukisematta vastaan. Sharliaa harjatessa tulee välttää turhaa kovakouraisuutta, sillä tamma on hiukan herkkähipiäinen. Pehmeästä käsittelystä se kuitenkin pitää paljon ja osoittaa harjatessa mieltymystään lörpöttämällä alahuultaan.

Ratsuna Sharlia on yhtä kuuma ja tulinen kuin muutenkin. Se on ketterä ja nopea hyppääjä, jonka kanssa saa olla kuitenkin tarkkana siitä, että se malttaa keskittyä hyppyyn riittävästi. Puomit tömisevät tantereelle jos ratsastaja ei ole hereillä ja ohjaa tammaa tarpeeksi hyvin hyppypaikalle. Kouluratsuna Sharlian energisyydestä on sekä haittaa että hyötyä. Toisaalta sen liikkeistä ei puutu näyttävyyttä ja ne kulkevat kauniisti eteenpäin. Toisaalta tamman on vaikea keskittyä olennaiseen ja se olisi aina menossa kovempaa, kuin mitä ratsastaja haluaisi. Pidättäviä apuja joutuu siis Sharlian kanssa käyttämään runsaasti ja omalla istunnalla on suuri merkitys siihen, yrittääkö tamma vain kaahata pois alta vai keskittyykö se todella työntekoon.

Muiden hevosten kanssa Sharlia tulee toimeen ihan kohtalaisesti, etenkin, jos sen tarhakaverit ovat vähän vanhempia ja napakampia. Sharlialle tekee hyvää, jos sen seurassa on hevosia jotka osaavat näyttää teinimäisesti käyttäytyvälle "kakaralle" kaapin paikan. Vähän heikomman hevosen seurassa Sharlian uhitteleva luonne ei toimi yhteen ja tamma saattaa saada liian isoja luuloja itsestään ja ryhtyä oikein kunnolla pomottelemaan.

Sukutaulu

i. Harr Shabt VH17-003-0161
ox, rn, 157cm
VIP MVA FN, KTK-I
ii. Abd-al-Rashid evm
ox
iii. Makram evm
ox
iie. Nadiyaa evm
ox
ie. In'am evm
ox
iei. Khalil evm
ox
iee. Jalila evm
ox
e. Shalia ox VH15-003-0176
ox, m, 153cmcm
ei. Nabhya Kirat evm
ox, m, 154cm
eii. Izz al Din evm
ox
eie. Ra'fah al Qadr evm>
ox, rn
ee. Shadhiyah Zahrah evm
ox, km
eei. Al Hakam evm
ox
eee. Bahiyah evm
ox

Jälkeläiset

Sharlia periyttää varsoilleen kaunista, paksua ja kiiltävää jouhta ja karvaa, sekä hieman hankalaa mutta erittäin arabimaista luonnetta.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse