Red River's Kismet

Perustiedot

Virallinen nimi Red River's Kismet Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 153cm Kasvattaja Red River Arabians, USA
Syntymäaika, ikä 21.02.2018, 3v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Ori Taso, painotus HeA, re 80cm, yleispainote

Luonne

Kismet on arabioriksi rauhallinen, mutta ei kuitenkaan missään nimessä ihan joka ihmisen hevonen. Sillä on luonteessaan arabeille tyypillistä kuumuutta, mutta ei läheskään niin paljon kuin voisi olla. Orilla on energiaa, mutta se ei pura sitä hallitsemattomasti joka tilanteessa. Kismet on ihan mukava kaveri työskennellä ja ratsuna se on erinomaisen kuuliainen ja herkkä. Muiden hevosten kanssa Kismet tulee toimeen vaihtelevasti, mutta se ei kuitenkaan ole se lauman järkyttävin riitapukari.

Hoitaessa Kismet on, kuten sanottu, rauhallinen. Se antaa nätisti tehdä kaikki hoitotoimenpiteet ja osaa seistä paikallaan. Harjatessa se pitää hiukan ronskimmista otteista, vaikka onkin muuten herkkä. Suitsimisessa ja satuloimisessa ei ole mitään ongelmia. Oria taluttaessa on huomioitava mahdollisten tammojen läsnäolo, sillä Kismetiltä kuitenkin löytyy orimaista halua tanssia ja esitellä itseään ja se voi välillä mennä vähän överiksikin. Taluttajan tulee olla napakka ja pystyä komentamaan oria käyttäytymään asiallisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Kiimaisten tammojen lähelle Kismettiä ei kannata viedä turhaan.

Kismet on aina hiukan pelännyt kengittäjää ja vähän tilanteesta riippuen ori saattaa tarvita kevyttä rauhoitusta kengittäjän saapuessa paikalle. Eläinlääkärin kanssa ori puolestaan tulee juttuun oikein mukavasti niin kauan, kun piikit pidetään siitä kaukana. Orin kipukynnys ei selvästikään ole kovin korkea ja se reagoi suhteellisen voimakkaasti jo pieniin pistoksiin. Rauhoittava tutun ihmisen läsnäolo kuitenkin helpottaa tällaisia tilanteita huomattavasti.

Ratsuna Kismet on kuuliainen ja hieman herkkä. Se on helppo saada tekemään haluttuja asioita, kunhan ratsastaja ei ole kovakätinen tai liian vaativa. Kismetin kanssa toimii pehmeät, rauhalliset otteet eikä hätiköimällä saa muuta kuin sinkoilevan, hallitsemattoman hevosen. Esteradoilla Kismet on tasaisen varma suoriutuja. Sillä on ihan hyvä hyppytyyli ja se selvästikin pitää hyppäämisestä. Vähän ratsastaja saa olla tarkkana, ettei ori puske liikaakin eteen ja yritä suoriutua radasta liiankin nopeasti. Tällöin kärsii orin tarkkuus ja puomeja putoaa helposti. Kouluratsuna Kismet on reaktiivinen ja nopealiikkeinen - joskus vähän liiankin. Rauhallinen ratsastaja saa orinkin rauhoittumaan ja keskittymään suoritukseen. Toisaalta on etu, että ori toimii hyvin pienin avuin eikä vaadi paljoa patistelua. Toisaalta on haitaksi, että ori kuumuu ehkä vähän turhan helposti ja alkaa kaahata.

Kaiken kaikkiaan Kismet on hyvä jalostusori. Se on luonteeltaan tavanomaista arabia rauhallisempi ja helpompi käsitellä. Se on kaunisliikkeinen ja eläväinen ja siltä löytyy myös selkeä, orimainen käyttäytyminen.

Sukutaulu

i. Red River's Kadar evm
ox, rt, 155cm
ii. Red River's Kasib evm
ox, rt, 153cm
iii. Nabil PET evm
ox, rtkm, 154cm
iie. Samira evm
ox, trt, 152cm
ie. Red River's Sawsan evm
ox, prt, 148cm
iei. Shihab evm
ox, rt, 150cm
iee. Oaken Wood's Zafirah evm
ox, rtkm, 152cm
e. Red River's Fantastica evm
ox, vrt, 154cm
ei. Red River's Ziyad evm
ox, rtkm, 156cm
eii. Zakiy evm
ox, rt, 150cm
eie. Windracer's Tarub evm
ox, vprt, 152cm
ee. Red River's Umayma evm
ox, rt, 155cm
eei. Mu'tazz evm
ox, rt, 156cm
eee. Latifah evm
ox, rtkm, 152cm

Sukuselvitys

Kismetin sukujuuret tulevat Yhdysvalloista Red Riverin siittolasta, jossa kasvatetaan puhdasrotuisia arabialaisia täysiverisiä.

Kismetin isä, Red River's Kadar, oli rautias musta isokokoinen arabialainen täysiverinen. Se oli luonteeltaan rauhaton ja energinen ja komean ulkomuotonsa vuoksi se menestyi hyvin näyttelykehässä. Kadar oli siitoskäytössä suurimman osan elämästään, eikä sillä juuri kilpailtu ratsastuksen saralla. Kasvattaja kertoo sen kuitenkin kotona olleen reipas ja hyvä ratsu sille päälle sattuessaan. Kadar periytti lukuisille jälkeläisilleen hieman tulista luonnettaan (joka onneksi jäi meidän Kismetin kohdalla vähäisemmäksi) ja hyvää luustoaan.

Kismetin isänisä, Red River's Kasib, oli rautias 153cm korkea arabialainen täysiverinen. Sen sanotaan olleen yksi Red River siittolan kantahevosista ja sillä onkin yli viisikymmentä arabijälkeläistä. Kasib oli luonteeltaan lempeä yhden ihmisen hevonen, joka muodosti vahvan suhteen omistajaansa ja palveli tätä elämänsä loppuun asti. Kasib oli westernratsu ja ehti siitosuransa ohella kilpailla painotuslajissaan kohtuullisella menestyksellä omistajansa kanssa. Red River siittolan satulahuoneessa on yhä kuva Kasibista laitumella muistona yhdestä omistajansa rakkaimmista hevosista vuosien varrelta.

Kismetin isänemä, Red River's Sawsan, tuttujen kesken "Sun" oli koko elämänsä Red Riverin siittolassa siitostammana. Tammaa ratsastettiin silloin tällöin, mutta pääasiassa se sai olla puhdas siitoshevonen ja se saikin uransa aikana kuusi kaunista puhdasta arabijälkeläistä. Sun oli vain 148cm korkea tummanpunaruunikko tamma. Sen kasvattaja muistelee sitä edelleen lämmöllä, se oli kuuleman mukaan hyvä emä ja hoiti varsansa aina kunnialla vieroitusikään asti.

Kismetin emä, Red River's Fantastica, oli nimensä mukaan fantastinen käyttöhevonen. Vaaleanrautiaasta 154cm korkeasta tammasta oli niin koulu- kuin esteradoille ja ehtipä se uransa aikana pyöräyttämään muutaman varsankin. Fantastica oli luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, vaikka kisakentillä sillä riittikin energiaa. Varsansa se on kuulemma hoitanut aina hyvin ja nauttinut varsojen tuomasta tauosta kilpauraansa.

Kismetin emänisä, Red River's Ziyad, oli uransa aikana niin filmitähti kuin kouluhevonenkin. Ruunikko 156cm korkea isoläsinen arabiori oli ehtiväistä sorttia. Otolliseksi hevoseksi moniin erilaisiin tehtäviin Ziyadin teki sen pettämätön tottelevainen luonne. Oria olisi kuuleman mukaan voinut luonnehtia jopa ruunamaiseksi. Se oli lauhkea, oppivainen ja halusi palvella ihmistä. Valitettavasti ori ei kerinnyt tehdä pitkää jalostusuraa sillä se kuoli äkillisesti ähkyyn vain 14-vuotiaana. Orista jäi kymmenkunta varsaa, jotka kaikki menestyivät hyvin omalla sarallaan.

Kismetin emänemä, Red River's Umayma, oli vahvaluonteinen rautias 155cm korkea siitostamma. Umayma oli lauman johtajatamma, eikä suvainnut nuorempien pelleilyä. Se oli kovaluonteinen ja kasvatti varsansa määrätietoisesti ja ehkä vähän turhankin tiukasti. Umayma oli ihmisiä kohtaan kuitenkin kiltti ja tottelevainen.

Jälkeläiset

Periyttää kaunista kiiltävän mustaa väriä ja energistä luonnetta.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän/Emän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse