Sawsan

Perustiedot

Virallinen nimi Sawsan Rekisterinumero VH-
Rotu Arabialainen täysiverinen PKK id PKK0000
Säkäkorkeus 156cm Kasvattaja Jeanette Babineaux, FR (tuoja Jenna)
Syntymäaika, ikä 09.07.2017, 4v Omistaja Possiikeri (VRL-07313), Papercut Arabians
Sukupuoli Tamma Taso, painotus HeA, re 100cm, yleispainote

Luonne

Kuvankaunis arabitamma Sawsan on luonteeltaan hieman haastava. Se tykkää kokeilla uusia ihmisiä, eikä todellakaan sovi kaikkien käsiteltäväksi. Tuttujen ihmisten kanssa Sawsan tulee useimmiten toimeen ihan hyvin, mutta uusille ihmisille se näyttää hampaita ja käyttäytyy uhittelevasti, jos uusi ihminen ei heti osaa komentaa sitä ja asettaa sille selkeitä rajoja.

Ratsuna tamma on taitava, mutta herkkä suustaan. Jos ohjiin jää roikkumaan, saa pian haukata kentän hiekkaa, sillä tämän tamman kärsivällisyys on lyhyestä poikki. Se on varsinainen pukkikone sille päälle sattuessaan. Kevyellä ohjasotteella Sawsan kuitenkin käyttäytyy moitteettomasti ja on varsin mukava menopeli. Sitä on ilo ratsastaa, sillä sen askel on pehmeä ja kevyt ja se kantaa ratsastajaansa hyvin.

Sawsan itse valitsisi ehkä esteratsastuksen ennemmin kuin koulun, mutta on osaava kummassakin lajissa. Tamman ilmeestä näkee, että se innostuu esteillä. Tosin kouluhevosenkin virkaa se toimittaa ihan moitteettomasti ja sen pahemmin mukisematta, kunhan ratsastaja osaa pitää tehtävät tarpeeksi mielenkiintoisina ja vaihtelevina.

Parhaimmillaan tämä tamma on kuitenkin näyttelykehässä. Upeat liikkeet, arvokkaan näköinen ilme ja komea punaruunikko väri yhdistettynä hieman kipakkaan, tuliseen luonteeseen ja näyttävä esiintyminen on taattu! Sawsanista saa olla ylpeä, se näyttää juuri siltä, miltä arabialaisen kuuluukin!

Muiden hevosten kanssa Sawsan tulee toimeen ihan hyvin. Joidenkin tammojen kanssa se saattaa hieman riidellä, mutta kunhan jompi kumpi sitten selviytyy riidoista voittajana, tamma kyllä tyytyy asemaansa. Täysin samantasoisen hevosen kanssa Sawsanilla saattaa olla vaikeuksia, mutta harvoimpa tuollainen tilanne osuu kohdalle.

Sukutaulu

i. Mu’tazz evm
ox, tprn, 157cm
ii. Maimun evm
ox, trn, 155cm
iii. -
iie. -
ie. Badra evm
ox, rt, 154cm
iei. -
iee. -
e. Amatullah evm
ox, m, 153cm
ei. Qutaiba evm
ox, m, 156cm
eii. -
eie. -
ee. Usamah evm
ox, rn, 152cm
eei. -
eee. -

Sukuselvitys

Sawsan on kuvankaunis arabialainen, niin kuin kaikki Jeanette Babineauxin kasvattamat hevoset. Sillä on pitkät sukujuuret Ranskassa ja sen suvussa on monta laadukasta, hyvää käyttö- ja näyttöhevosta.

Sawsanin isä, Mu'tazz, oli komea tummanpunaruunikko egyptinarabiori. Orilla oli kipakka luonne, mutta oikeissa käsissä se oli äärimmäisen näyttävä kouluhevonen. Mu'tazz oli merkittävä siitosori Babineauxien siittolassa. Se jätti jälkeensä monta hienoa varsaa ja periytti erityisen voimakkaasti punaista väriään.

Sawsanin isänisä, Maimun, oli hieno tummanruunikko egyptinarabi. Sen liikkeet olivat lennokkaat ja se oli kuin kiiltokuvahevonen. Myös käytökseltään ori oli erinomainen, energinen, mutta hyvin hallittavissa. Ori jätti jälkeensä etenkin hienoja orivarsoja, vaikka sen tammavarsatkin ovat menestyneet ihan kohtuullisesti. Ori itse teki uransa sekä koulu- että estehevosena, mutta loisti etenkin näyttelykehissä.

Sawsanin isänemä, Badra, oli siitostamma. Rautias 154cm korkea egyptinarabi muutti maitovarsakautensa jälkeen Babineauxien arabisiittolaan ja saikin tehdä pitkän uran jalostuskäytössä. Tamma eli kesät suurella laitumella muiden tammojen ja niiden varsojen kanssa ja talvet siittolan isoissa, lämpimissä halleissa. Se sai yhteensä kuusi varsaa, joista yksi, Sawsanin isä Mu'tazz, sai jäädä siittolaan jalostusoriksi. Muut varsat myytiin ja ne ovat menestyneet hyvin niin ratsastuksen kuin näyttelyidenkin saralla.

Sawsanin emä, Amatullah, oli harvinainen mustanvärinen sukujuuriaan puolalainen arabitamma. Amatullah tuli Babineauxien siittolaan sattuman kautta, kun Jeanette vieraili arabihuutokaupassa ilman sen kummempia ostoaikeita. Hän sanoo ihastuneensa Amatullahiin ensi silmäyksellä ja ostaneensa tamman epäröimättä hetkeäkään. Hän näki hevosessa sen hyvän, vahvan luuston ja kauniin askeleen, sekä viehättävän mustan värin. Amatullah muutti Babineauxien siittolaan ja sai toimia loppuikänsä siitostammana.

Sawsanin emänisä, Quitaba, oli musta 156cm korkea puolalainen arabiori. Ori toimi ratsuna ja näytöshevosena, mutta myöhemmin jäi pienen loukkaantumisen taki ainoastaan jalostuskäyttöön. Se periytti kaunista mustaa väritystään, sekä hyvää luustoaan ja hieman kipakkaa, energistä luonnettaan.

Sawsanin emänemä, Usamah, oli rauhallinen, tasapainoinen ruunikko siitostamma. Se eli koko elämänsä puolalaisella arabisiittolalla ja sai yhteensä huikeat kahdeksan hienoa varsaa ennen eläkeikäänsä. Usamahin varsoista sanotaan, että ne ovat kaunispäisiä, hyväluonteisia ja sirorakenteisia hevosia.

Jälkeläiset

Periyttää kipakkaa luonnetta ja punaista väriä.

00.00.2000 - t./o./r. Varsan nimi - e./i. Isän/Emän nimi - Omistaja

00.00.2000 - t./o./r. Nimi - e./i. Nimi - Omistaja

Kilpailumenestys

LAJI
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00
00.00.2000 Järjestäjä ALAISUUS luokka. taso sija/00


00.00.0000 - Otsikko - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Virtuaalihevonen / a Sim-game horse