Esittely

Papercut Arabians sijaitsee vehmaan lehtimetsän keskellä järven rannalla virtuaalisessa Etelä-Suomessa. Papercut Arabians on siittola, jossa kasvatetaan piirrettyjä arabialaisia täysiverisiä ja arabiristeytyksiä. Siittola on perustettu keväällä 2018.

Tallirakennukset

Siittolan alueella sijaitsee kolme massiivista tallirakennusta. Oritallissa asustavat kaikki oriimme hieman etäämmällä muiden tallien menosta ja meiningistä. Oritallin lähellä on oma kenttä ja pieni maneesi, sekä runsas valikoima erikokoisia tarhoja erilaisilla pohjilla. Hieman kauempana on vielä suuret orilaitumet, joissa nuoret oriimme pääsevät kesäisin temmeltämään vapaina.

Päätallissa aivan siittolan keskustassa asuvat tammamme silloin, kun ne eivät ole viimeisillään tiineenä tai maitovarsan kanssa. Myös vieroitetut tammavarsat asuvat päätallissa. Päätallin rakennus on suuri ja sen käytävät ovat tilavat. Päätallin lähettyvillä on myös iso maneesimme ja kaksi ratsastuskenttää, sekä paljon tarhoja ja pari suurta laidunta. Isoimmat laitumet sijaitsevat hieman kauempana, kuitenkin kävelymatkan päässä päätallilta.

Varsatallissa asuvat pikkuvarsat eminensä ja viimeisillään tiineenä olevat tammat. Varsatallissa on suuret, tilavat karsinat ja korkeat, tilavat käytävät. Sen kupeessa on muutama suurikokoinen tarha ja monta yhteislaidunta, jossa maitovarsat saavat opetella laumaelämää emiensä opastuksella.

Lähialueet

Siittola sijaitsee metsän keskellä, kaukana kaupungin melusta. Vähän kauempana siittolan mailta kulkee suurempi päätie, jonka varrella on bussipysäkkejä. Aivan siittolan maille asti ei bussilla pääse, mutta kävelymatkan päässä on parikin pysäkkiä. Helpoiten talleille kulku onnistuu omalla autolla.

Siittolaa ympäröivät maastot ovat varsin kaunista seutua. Sijaitsemme keskellä maatalousaluetta ja metsäämme reunustavatkin monet pellot. Alue on hieman epätasaista, mikä antaa tilaisuuden tehdä mäkitreeniä hevosten kanssa. Läheisen järven rannalla on hyviä levähdyspaikkoja maastovaelluksilla ja yksi suurempi hiekkaranta, jossa hevosten uittaminen onnistuu helposti.